قیمت طلا کاهش یافت و دلار گران شد بازارهای مالی و واسطهای در آخرین روز کاری هفته نوسانات چشمگیری را ازسر گذراندند. طلا و سكه كاهش چشمگير قيمت را تجربه كرد؛ دلار با اندكي افزايش ...
قیمت طلا کاهش یافت و دلار گران شد
بازارهای مالی و واسطهای در آخرین روز کاری هفته نوسانات چشمگیری را ازسر گذراندند.
طلا و سكه كاهش چشمگير قيمت را تجربه كرد؛ دلار با اندكي افزايش نرخ مواجه شد و شاخص بورس با صعود ۷۹۸ واحدي از سد ۷۶هزار واحد عبور كرد و به ۷۶هزار و ۱۶۶واحد رسيد.مهمترين تحول اما در بازارهاي جهاني طلا شكل گرفت تا بهاي طلا و سكه با سقوطي چشمگير مواجه شود.
سرمايهگذاران بازار امن كه هفته گذشته سقوط چشمگير بهاي طلا را ازسر گذرانده بودند، انتظار تكرار همان روند را با همان شدت در اين هفته نداشتند اما روز گذشته اين اتفاق رخ داد تا بهاي هر اونس طلا با ريزش ۲۷دلاري به يك هزار و ۱۴۰دلار برسد. اين موضوع موجب شد تا بهاي سكه در بازار ايران نيز در آستانه سقوط به زير ۹۰۰هزار تومان قرار بگيرد. اين اتفاق در شرايطي رخ داد كه بازار ايران پس از تعطيلات تاسوعا و عاشورا هنوز فعاليت رسمي خود را آغاز نكرده است و فعالان بازار روز شنبه آينده را ملاك قيمت رسمي ميدانند. با اين حساب درصورت تداوم كاهش قيمت طلا در بازارهاي جهاني، بايد در روز شنبه انتظار كاهش بيشتر قيمت انواع سكه را داشت.
در بازارهاي جهاني از تقويت ارزش دلار بهعنوان اصليترين دليل كاهش قيمت طلا ياد ميشود. ايجاد تقاضاي فيزيكي براي تقويت قيمت طلا نيز نتيجه نداد تا قيمت اين فلز گرانبها به كمترين رقم در ۴سال گذشته برسد. كاهش ذخاير گلدتراست، بزرگترين صندوق سرمايهگذاري طلا در جهان به كمترين رقم در ۶سال گذشته، نيز نشاندهنده نبود تمايل به بازار طلا از سوي سرمايهگذاران است. اواخر هفته گذشته نيز بهاي طلا حدود ۵۷دلار كاهش را تجربه كرد كه با اين حساب ميتوان كاهش قيمت هر اونس طلا طي ۱۰روز گذشته را بيش از ۹۰دلار برآورد كرد. روز چهارشنبه هفته گذشته بهاي هر اونس طلا يك هزار و ۲۳۰دلار برآورد ميشد. در اين روزها هرگرم طلاي ۱۸عيار در بازار ايران از ۹۶هزار تومان به حدود۹۲هزار تومان رسيده است.
آخرين وضعيت بازار ارز
روز گذشته بهاي دلار به ۳هزار و ۲۵۸تومان رسيد كه ۵تومان بيشتر از آخرين نرخ آن در ابتداي هفته جاري است. شرايط نيمهتعطيل بازار ارز موجب كمبود عرضه و افزايش نسبت قيمت در روز گذشته شد. بازار ارز چشم به مذاكرات هستهاي دوخته است تا درصورت توافق نهايي مسير ديگري را در پيش گيرد و به سمت كاهش قيمت حركت كند.
بانكمركزي كه بارها اعلام كرده است به دنبال اجراي نظام ارز تكنرخي در كشور است بهدنبال فرصتي است تا با افزايش وروديهاي ارز به كشور امكان افزايش عرضه ارز و نزديككردن نرخهاي بازار و رسمي به يكديگر را بهدست بياورد. شرايطي كه هنوز مهيا نشده است. در حال حاضر ميان ۲نرخ مبادلهاي و آزاد دلار تفاوت بيش از ۵۸۰توماني مشهود است.
نرخ رسمي دلار از ابتداي سالجاري تاكنون رشد بيش از ۱۷۰توماني را تجربه كرده است. روز گذشته سخنگوي دولت اعلام كرد كه دولت تنها يك نرخ را به رسميت ميشناسد و آن همان ۲هزار و ۶۵۰ تومان است. محمدباقر نوبخت گفت: در همه كشورها يك بازار غيررسمي هم وجود دارد كه معاملات ارز با نظارت بانك مركزي در آنجا صورت ميگيرد.
:: خبر شبکه اینترفر – همشهری آنلاین
پاسخ دهید